Data, tijd & locatie

Doorlopend geopend

Toegang

De toegang is gratis

Ontmoeting tussen water en land

Zet op mijn lijst

Nadat het een tijdje is weg geweest staat het beeld van kunstenaar Hildo Krop weer. Het kunstwerk werd ruim vijftig jaar geleden geplaatst. Koningin Juliana onthulde de beelden van een schipper (zee), een vrouw (landbouw) en een lasser (industrie). Ze symboliseren de verbinding tussen water en land.

De hoge sokkel stond de afgelopen jaren eenzaam en alleen op de dijk. Het beeld dat er ooit stond was er af gehaald omdat de natuurstenen platen van de sokkel vielen en stond opgeslagen in een loods. Er was geen geld om de sokkel in de oorspronkelijke staat te herstellen.

Kiek over Diek kwam kwam met het benodigde geld en met een alternatief plan: Maak de sokkel veel lager (de helft) dan is het beeld beter te zien en maak het van beton. En dat is inmiddels, in samenwerking met het waterschap Hunze & Aa’s en de gemeente Delfzijl, gebeurd. Het beeld wordt vrijdag 3 juni om 15.00 uur door wethouder Hans Ronde van de gemeente Delfzijl onthuld. Zorg dat je er bij bent!  Je vindt het beeld bij de zeesluizen tussen het Eemskanaal en De Eems in Farmsum.

 


Zet op mijn lijst