Data, tijd & locatie

Doorlopend geopend

Toegang

De toegang is gratis

Fietsroute Zoutkamp naar Westpolder

Zet op mijn lijst

Het festival, maar ook het gebied van Kiek over Diek (de 90 km Groningse dijk met diverse aangelegde faciliteiten) verkennen op de fiets! Met de wind in je haren en (hopelijk) de zon op je hoofd genieten van de wijdse uitzichten en de overweldigende natuur. Dat wil je!

Er zijn 12 TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en 11 fietsrondjes in het gebied te maken. Maar wil je verder fietsen dan kun je via het fietsknooppuntensysteem grotere fietsroutes maken. In 10 dorpen op fietsafstand van de dijk worden Verhalenbanken (Social Sofa’s) geplaatst. Deze verhalenbanken vertellen het verhaal van het dorp. De verwachting is dat ze er eind 2016 allemaal staan. De dorpen zijn: Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans.

Hieronder twee voorbeeldroutes. De knooppunten zijn vetgedrukt. Veel (fiets)plezier!

Over de Dijk van Lauwersoog naar Westpolder (ca. 7.8 km)

Volg de knooppunten 5, 8, 9 en 11. Dan ga je van TOP Lauwersoog langs de Waddendijk naar TOP Westpolder. Fiets je deze route dan mag je zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de dijk fietsen. Handig met tegenwind ūüėČ

Fietsroute  Zoutkamp naar Westpolder (7,5 km)

Volg de knooppunten in de volgorde: 90, 23, 14, 13, 12, 11. Deze route start in Zoutkamp bij de TOP en voert via Strandweg, Panserweg, Panserpad en Midhalmerweg naar Vierhuizen. In het dorp naar links via Westpolder(weg) naar Torum en verder via Westpolder en Kustweg naar de TOP Westpolder waar vergevorderde plannen liggen om een theehuis bovenop het magazijn van het waterschap te bouwen. Vanaf Torum is ook de route langs de Marnewaard (Vierhuizerbos) over een nieuw aangelegd betonpad van 3,5 km mogelijk naar TOP Westpolder (knooppunten 14, 10, 9, 11). Die route is 10,4 km lang.


Zet op mijn lijst