Data, tijd & locatie

Doorlopend geopend

Toegang

De toegang is gratis

Fietsroute Zoutkamp naar Lauwersoog

Zet op mijn lijst

Het festival, maar ook het gebied van Kiek over Diek (de 90 km Groningse dijk met diverse aangelegde faciliteiten) verkennen op de fiets! Met de wind in je haren en (hopelijk) de zon op je hoofd genieten van de wijdse uitzichten en de overweldigende natuur. Dat wil je!

Er zijn 12 TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en 11 fietsrondjes in het gebied te maken. Maar wil je verder fietsen dan kun je via het fietsknooppuntensysteem grotere fietsroutes maken. In 10 dorpen op fietsafstand van de dijk worden Verhalenbanken (Social Sofa’s) geplaatst. Deze verhalenbanken vertellen het verhaal van het dorp. De verwachting is dat ze er eind 2016 allemaal staan. De dorpen zijn: Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans.

Hieronder een voorbeeldroute die een Verhalenbank aandoet. De knooppunten zijn in groen aangegeven. Veel (fiets)plezier toegewenst!

Fietsroute Zoutkamp naar Lauwersoog  (ca. 10 km of 13,5 km)

fietsroute zoutkamp lauwersoog

 

In Zoutkamp staat vanaf 13 mei 2016 een Verhalenbank (1). Deze route start in Zoutkamp (90) bij de TOP en gaat via de Panserweg, Strandweg en De Rug naar Suyderoogh (6). Vandaar kun je het fietsveerpontje nemen naar het Booze Wijf te Lauwersoog (5). Op dit terrein staat een TOP in de vorm van een uitkijktoren. Onderweg kom je langs de Willem Lodewijk van Nassaukazerne en het Activiteitencentrum De Bosschuur van Staatsbosbeheer (waar ook een TOP is). De route via Vierhuizen (14) langs Marnehuizen (10 en 7) (oefendorp van Defensie) naar Lauwersoog levert 3,5 km extra op. Van 7 loopt een route door de Marnewaard naar 8.

 


Zet op mijn lijst