Data, tijd & locatie

Doorlopend geopend

Noordpolderzijl

bekijk op kaart

Toegang

De toegang is gratis

Fietsroute rondom Noordpolderzijl

Zet op mijn lijst

Het festival, maar ook het gebied van Kiek over Diek (de 90 km Groningse dijk met diverse aangelegde faciliteiten) verkennen op de fiets! Met de wind in je haren en (hopelijk) de zon op je hoofd genieten van de wijdse uitzichten en de overweldigende natuur. Dat wil je!

Er zijn 12 TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en 11 fietsrondjes in het gebied te maken. Maar wil je verder fietsen dan kun je via het fietsknooppuntensysteem grotere fietsroutes maken. In 10 dorpen op fietsafstand van de dijk worden Verhalenbanken (Social Sofa’s) geplaatst. Deze verhalenbanken vertellen het verhaal van het dorp. De verwachting is dat ze er eind 2016 allemaal staan. De dorpen zijn: Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans.

Hieronder voorbeeldroutes. De knooppunten zijn vetgedrukt.

Dijktraject van Pieterburen naar Noordpolderzijl(ca 11,7 km)
Volg de knooppunten 37, 39 en 61. Dan ga je van de TOP in Pieterburen aan Zee naar de TOP in Noordpolderzijl. Je fiets voor een deel aan de buitenkant van de dijk en deels aan de binnenkant.

fietsroute Noordpolderzijl

Fietsroute rondje Noordpolderzijl (14,7 km)
Met deze fietsroute ga je van Noordpolderzijl naar Warffum en Usquert en weer terug naar Noordpolderzijl. Je volgt met deze route de knooppunten 61, 60, 57, 76, 59, 60, 61. Vanaf TOP Noordpolderzijl ga je naar het zuiden. Aan het eind van de weg rechtsaf en na totaal 4 km linksaf naar Warffum (Verhalenbank 3) over de Noordpolderweg. Via de Juffer Marthastraat naar het oosten richting Usquert (Verhalenbank 4) via de Wadwerderweg (onderweg de N363 oversteken) tot de Oude Dijk. Daar linksaf naar het noorden over de Oude Dijk en de Middendijk terug naar de weg naar Noordpolderzijl.


Zet op mijn lijst