Data, tijd & locatie

Doorlopend geopend

Toegang

De toegang is gratis

Fietsroute rondje Termunterzijl

Zet op mijn lijst

Het festival, maar ook het gebied van Kiek over Diek (de 90 km Groningse dijk met diverse aangelegde faciliteiten) verkennen op de fiets! Met de wind in je haren en (hopelijk) de zon op je hoofd genieten van de wijdse uitzichten en de overweldigende natuur. Dat wil je!

Er zijn 12 TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en 11 fietsrondjes in het gebied te maken. Maar wil je verder fietsen dan kun je via het fietsknooppuntensysteem grotere fietsroutes maken. In 10 dorpen op fietsafstand van de dijk worden Verhalenbanken (Social Sofa’s) geplaatst. Deze verhalenbanken vertellen het verhaal van het dorp. De verwachting is dat ze er eind 2016 allemaal staan. De dorpen zijn: Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans.

Hieronder voorbeeldroutes. De knooppunten zijn vetgedrukt.

Dijktraject van Delfzijl naar Termunterzijl (11,8 km)
Je fietst van de TOP Delfzijl naar de TOP in Termunterzijl. Er ligt een route zuidelijk langs de industrie van Delfzijl.

Rondje Termunterzijl
Fietsroute rondje Termunterzijl (18,5 km)
Volg de knooppunten 93, 95, 88, 8, 86, 91, 93. Je fietst van de TOP Termunterzijl naar Woldendorp. Daarna naar Nieuwolda en Borgsweer terug naar Termunterzijl.


Zet op mijn lijst