Data, tijd & locatie

Doorlopend geopend

Eemshaven

bekijk op kaart

Toegang

De toegang is gratis

Fietsroute rondje Eemshaven

Zet op mijn lijst

Het festival, maar ook het gebied van Kiek over Diek (de 90 km Groningse dijk met diverse aangelegde faciliteiten) verkennen op de fiets! Met de wind in je haren en (hopelijk) de zon op je hoofd genieten van de wijdse uitzichten en de overweldigende natuur. Dat wil je!

Er zijn 12 TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en 11 fietsrondjes in het gebied te maken. Maar wil je verder fietsen dan kun je via het fietsknooppuntensysteem grotere fietsroutes maken. In 10 dorpen op fietsafstand van de dijk worden Verhalenbanken (Social Sofa’s) geplaatst. Deze verhalenbanken vertellen het verhaal van het dorp. De verwachting is dat ze er eind 2016 allemaal staan. De dorpen zijn: Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans.

Hieronder voorbeeldroutes. De knooppunten zijn vetgedrukt.

Dijktraject van Noordkaap naar Eemshaven (ca 5,5 km)
Fiets van Noordkaap naar de TOP in Eemshaven. Je kunt fietsen op de kruin van de dijk via een nieuw betonpad. Zo kun je genieten van het prachtige uitzicht!

Rondje Eemshaven

Fietsroute rondje Eemshaven (ca 25 km)
Volg de knooppunten 71, 18, 17, 72, 16, 72 71. Vanaf de TOP Eemshaven fiets je een klein stukje naar het oosten en dan naar het zuidwesten. Via Oudeschip ga je naar Oosteinde en dan naar Roodeschool (Verhalenbank 6). Van Roodeschool terug naar de Eemshaven. Vanaf de TOP Eemshaven is ook een bezoek aan de molen Goliath mogelijk (heen en terug samen 5 km) of naar het eind van de Borkumkade, waar de veerboot vertrekt naar Borkum (heen en terug samen 10 km).


Zet op mijn lijst