Data, tijd & locatie

Doorlopend geopend

Pieterburen

bekijk op kaart

Toegang

De toegang is gratis

Fietsroute Pieterburen aan Zee naar Pieterburen

Zet op mijn lijst

Het festival, maar ook het gebied van Kiek over Diek (de 90 km Groningse dijk met diverse aangelegde faciliteiten) verkennen op de fiets! Met de wind in je haren en (hopelijk) de zon op je hoofd genieten van de wijdse uitzichten en de overweldigende natuur. Dat wil je!

Er zijn 12 TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en 11 fietsrondjes in het gebied te maken. Maar wil je verder fietsen dan kun je via het fietsknooppuntensysteem grotere fietsroutes maken. In 10 dorpen op fietsafstand van de dijk worden Verhalenbanken (Social Sofa’s) geplaatst. Deze verhalenbanken vertellen het verhaal van het dorp. De verwachting is dat ze er eind 2016 allemaal staan. De dorpen zijn: Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans.

Hieronder voorbeeldroutes. De knooppunten zijn vetgedrukt.

Dijktraject van Westpolder naar Pieterburen aan Zee (ca 8,2 km)
Volg de knooppunten 11 en 37. Je gaat dan van de TOP Westpolder langs de Waddendijk naar TOP Pieterburen aan Zee. Je fietst hier langs de binnenkant van de dijk.

Fietsroute Pieterburen aan zee

Fietsroute van Pieterburen aan Zee naar Pieterburen (6,2 km)
Je gaat van Pieterburen aan Zee naar Pieterburen en hierbij volg je de knooppunten 37, 22, 35, 33. Van de Waddendijk naar Kleine Huisjes en Pieterburen. In Pieterburen komt een Verhalenbank (2) te staan.


Zet op mijn lijst