Data, tijd & locatie

Doorlopend geopend

Noordpolderzijl

bekijk op kaart

Toegang

De toegang is gratis

Fietsroute door vijf polders

Zet op mijn lijst

Het festival, maar ook het gebied van Kiek over Diek (de 90 km Groningse dijk met diverse aangelegde faciliteiten) verkennen op de fiets! Met de wind in je haren en (hopelijk) de zon op je hoofd genieten van de wijdse uitzichten en de overweldigende natuur. Dat wil je!

Er zijn 12 TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en 11 fietsrondjes in het gebied te maken. Maar wil je verder fietsen dan kun je via het fietsknooppuntensysteem grotere fietsroutes maken. In 10 dorpen op fietsafstand van de dijk worden Verhalenbanken (Social Sofa’s) geplaatst. Deze verhalenbanken vertellen het verhaal van het dorp. De verwachting is dat ze er eind 2016 allemaal staan. De dorpen zijn: Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans.

Hieronder voorbeeldroutes. De knooppunten zijn vetgedrukt.

Dijktraject van Noordpolderzijl naar Noordkaap (ca 12,1 km)
Volg de knooppunten 61 en 68. Je gaat dan van de TOP in Noordpolderzijl naar de Noordkaap. Je fietst hier aan de binnenkant van de dijk.

Noordpolderzijl noordkaap

Fietsroute door 5 polders (ca 23,9 km)
Volg de knooppunten 69, 77, 70, 74, 65, 74, 73, 70, 77, 69. De route doorsnijdt maar liefst vijf opeenvolgende polders. Altijd spannend, want wat ligt er achter de volgende dijk? De route voert van de Noordkaap naar Uithuizen en dan naar Uithuizermeeden (Verhalenbank 5) waar je eventueel de Menkemaborg kunt bezoeken. Daarna kun je weer terugfietsen naar de Waddendijk.


Zet op mijn lijst