Data, tijd & locatie

Doorlopend geopend

Toegang

De toegang is gratis

Fietsroute Delfzijl naar Appingedam

Zet op mijn lijst

Het festival, maar ook het gebied van Kiek over Diek (de 90 km Groningse dijk met diverse aangelegde faciliteiten) verkennen op de fiets! Met de wind in je haren en (hopelijk) de zon op je hoofd genieten van de wijdse uitzichten en de overweldigende natuur. Dat wil je!

Er zijn 12 TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en 11 fietsrondjes in het gebied te maken. Maar wil je verder fietsen dan kun je via het fietsknooppuntensysteem grotere fietsroutes maken. In 10 dorpen op fietsafstand van de dijk worden Verhalenbanken (Social Sofa’s) geplaatst. Deze verhalenbanken vertellen het verhaal van het dorp. De verwachting is dat ze er eind 2016 allemaal staan. De dorpen zijn: Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans.

Hieronder voorbeeldroutes. De knooppunten zijn vetgedrukt. Let op: De dijk van Eemshaven naar Delfzijl wordt binnenkort verhoogd, zodat deze trajecten gedurende de werkzaamheden niet te fietsen zijn. Maar als de werkzaamheden zijn afgelopen natuurlijk wel weer, dus daarom wilden we je toch attenderen op deze 2 routes!

Dijktraject van Hoogwatum naar Delfzijl (7.7 km)
Volg de knooppunten 19, 25, 85. Je fietst van de TOP in Hoogwatum naar de TOP in Delfzijl.

Delfzijl Appingedam
Fietsroute van Delfzijl naar Appingedam (6,8 km)
Volg voor deze route de knooppunten 87, 83, 77. Je fietst van de TOP Delfzijl naar het centrum van Appingedam.


Zet op mijn lijst