Data, tijd & locatie

Doorlopend geopend

Ambonezenbosje

bekijk op kaart

Toegang

De toegang is gratis

Fietsroute Ambonezenbosje naar Finsterwolde

Zet op mijn lijst

Het festival, maar ook het gebied van Kiek over Diek (de 90 km Groningse dijk met diverse aangelegde faciliteiten) verkennen op de fiets! Met de wind in je haren en (hopelijk) de zon op je hoofd genieten van de wijdse uitzichten en de overweldigende natuur. Dat wil je!

Er zijn 12 TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en 11 fietsrondjes in het gebied te maken. Maar wil je verder fietsen dan kun je via het fietsknooppuntensysteem grotere fietsroutes maken. In 10 dorpen op fietsafstand van de dijk worden Verhalenbanken (Social Sofa’s) geplaatst. Deze verhalenbanken vertellen het verhaal van het dorp. De verwachting is dat ze er eind 2016 allemaal staan. De dorpen zijn: Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans.

Hieronder voorbeeldroutes. De knooppunten zijn vetgedrukt.

Dijktraject Termunterzijl naar Ambonezenbosje (13 km)
Volg de knooppunten 93, 97, 22. Je fietst van de TOP Termunterzijl naar de TOP van het Ambonezenbosje. Je fietst langs de binnenkant van de dijk.

Ambonezenbosje finsterwolde

Fietsroute Ambonezenbosje naar Finsterwolde (18 km)
Volg de knooppunten 22, 21, 20, 76, 19, 76, 75, 22, 21, 20. Je fietst van de TOP Ambonezenbosje naar Finsterwolde en weer terug. Een mooi rondje met veel geschiedenis!


Zet op mijn lijst