Data, tijd & locatie

04 juni

Ambonezenbosje

- uur

bekijk op kaart

Toegang

De toegang is gratis

Dijkplaats nabij Ambonezenbosje

Zet op mijn lijst

Het mini-festival, oftwel dijkplaats, van de gemeente Oldambt is nabij het Ambonezenbosje. De dijk achter het Ambonezenbosje vind je in de Carel-Coenraadpolder 5 te Finsterwolde. Een plek met veel geschiedenis.

De gemeente Oldambt herbergt in juli altijd een bekend festival, namelijk Festival Hongerige Wolf.  Het zal je dan ook niet verbazen dat deze dijkplaats een klein wolfje wordt.

Bij de dijkplaats nabij het Ambonezenbosje is van ’s ochtends 10 tot ’s avonds 22 uur van alles te doen. Er zijn zo’n 20 programma-onderdelen zoals bandjes, een audiotour, een filmprogramma, een markt, beeldende kunst, theater, workshops en nog veel meer. De avond wordt afgesloten met een dj.
Met een blokkenschema kun je de hele dag de dijkplaats ontdekken. Je vindt er nieuwe kunst en voorstellingen van onontdekte talenten net als bij Festival Hongerige Wolf.

De toegang tot deze dijkplaats is GRATIS! Je hebt dus geen kaarten of iets dergelijks nodig. Wees welkom!

DOWNLOAD HIER DE VOLLEDIGE TIMETABLE
Je krijgt de timetable bij aankomst ook op echt papier uitgereikt 😉

Wordbites > Uitkijkpunt, 11:30 uur, 13:30 uur, 15.00 uur,
17.00 uur, 19.00 uur

Wordbites is een poëtische mix van gesproken woord met muziek. Afkomstig uit Utrecht. Een krokant soort levensbespiegeling die kraakt, bijt of streelt. Pakkende woordkunst die subtiel op smaak wordt gebracht met een scheut humor en een mespunt stilte. Ervaar het bovenop de zeedijk bij het Ambonezenbosje. Wordbites speelde eerder ondermeer op Festival Hongerige Wolf, Poetry International, De Gentse Feesten, Theaterfestival Boulevard en de Zwarte Cross. Kijk ook op www.wordbites.nl of facebook.com/wordbites.

Wordbites

Black Burned BBQ-Boys > Podium, 20.00 uur
Black Burned BBQ-Boys spelen de muziek waar ze zelf het meeste van genieten. Chicago style rock ‘n’ roll, roots music & country. Dat wordt dansen dus! De 6 muzikanten van de Black Burned BBQ-Boys zijn werkzaam aan de kunstacademie Minerva in Groningen. De band is ontstaan om tijdens de nu al legendarische bbq feesten aan het eind van ieder schooljaar de aanwezige studenten vermaken. Soms wordt er geput uit het standaard repertoire van de bekende namen. Soms wordt er een oude half vergeten meester afgestoft, waarbij altijd uitgegaan wordt van de oudste ‘zwartste’ versie om er vervolgens zelf mee aan de haal te gaan.

BBBBQB

Civil ServantsPodium, 12.00 uur en 15.00 uur
De Civil Servants is de huisband van de gemeente Oldambt, de prachtige gemeente waar deze dijkplaats onder valt. Ze traden al eens op in het nieuwe cultuurhuis de Klinker in Winschoten maar ook bij een locatiefestival zijn deze local heroes van de partij met pop en jazz muziek. De band speelt op het podium en in kleinere bezetting bij de mobiele bakkerij.

Schermafbeelding 2016-05-06 om 14.00.39

SproakwotterTractorhalte, 17:30 uur en Podium, 19.00 uur
Wereldberoemd in Groningen is dit rapduo uit Oldambt. Met nummers als ‘Ladderzat’ en de ‘Sukerbaiten Kloas’ zijn ze in de regio vaak te horen (bijvoorbeeld op Radio Noord en op Bevrijdingsfestival). Sproakwotter rapt en zingt in ‘nijmoods Grunnegs’. Naast rapper is Harry trouwens ‘onderboksemverkoper’ in Finsterwolde. Martin is gitarist en installateur.

Cinema LupaFilmhut, 10:30 uur, 12:30 uur, 14:30 uur, 16:30 uur,
18:30 uur, 20:30 uur
Cinema Lupa is het filmprogramma van Festival Hongerige Wolf. In blokken van 45 minuten komen korte films voorbij die geselecteerd zijn door een groepje filmmakers en -deskundigen. Het zijn films van nieuwe makers bijvoorbeeld van de Nederlandse Filmacademie uit Amsterdam en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). De genres zijn heel breed zoals fictie, documentaires en animatie.

Bakkerij de Eenvoud> doorlopend van 12.00 – 18.00 uur
Bewoners van Hongerige Wolf bouwden samen een pipowagen om tot bakkerij. De oven is zelfgemaakt van Groninger klei. Het is een project van twee kunstenaars (o.a. uit Amsterdam). Het gaat niet alleen om het bakken van brood maar juist om het samen bakken en gezellig kletsen. Broodjes zijn gratis! Help mee en geniet van de spontane optredens tijdens OVERdeVLOED. Check hun Facebook voor meer informatie.

bakkerij de Eenvoud

 

WorkshopWorkshophut, 10.30 uur – 12.30 uur
en tussen 14.00 – 16.00 uur.

Tijdens het festival staat het team van het kinderprogramma van Festival Hongerige Wolf paraat met een beeldende workshop voor jong én oud! Samen met fotograaf Hanneke Lanslots  & Illustrator Eline Stalman maak je zelf een blijvende herinnering aan festival OVER de VLOED.

_Workshop Hanneke en Eline

Theatergroep DenderPodium, 16.00 en 18.00 uur
Theatergroep Dender speelt hun nieuwe voorstelling Kantoorvlieg. Het is cartoontheater voor iedereen. De verwondering over het leven leidt bij de drie mannen van Dender tot aanstekelijk absurdisme. In de voorstelling Kantoorvlieg gaan twee kantoormannen spelend, vliegend en vallend de strijd aan met onverwacht bezoek in hun ter plekke getekend universum.

_Dender

 

TrekkerritjeTractorhalte, 12:30 uur met Marie Jones, 14:30 uur wandeling met Groninger Landschap, 16.00 uur met Anke Kraster, 17:30 uur met Sproakwotter.
Een boer uit de buurt neemt je mee achterop een kar, achter zijn trekker. Even weg van het festival, de stilte van het Groninger landschap in. De motor gaat uit. Je wordt verrast met een kort optreden op de kar van een singer-songwriter, de stadsdichter een rapduo of je kan mee met een wandeling over de Dollard. Mooier dan dit wordt Groningen niet.

DJ JorisPodium, 21.00 uur
Tot het donker is kun je dansen op de muziek van DJ Joris. Joris komt uit Groningen en is muzikant en plaatjesdraaier. Naast het spelen in de Black Burned BBQ Boys houdt Joris van graven in platenbakken. Van Bebop tot Brakecore. Deze avond zal Joris in grote lijnen het spoor van de band volgen: rythm & blues, rockabilly, soul, surf, garage, alles wat onder de noemer rock’n’roll valt en dansbaar is.

_Joris
Marktje, eten & drinken> van 10.00 – 22.00 uur
Lekker shoppen bij de zeedijk. Het kan voor 1 keertje. Een biertje of een potje zelfgemaakte jam van een van de omwonenden. Bij The Donkeys haal je een pizza, soep of iets zoets en uit een oldtimer van Lekker Bakkie, koop je een overheerlijke koffie.

WENTELBosrand, 10.30 – 13.00 uur, 15.00 – 17.00 uur,
19.00 – 20.30 uur
Wentel is een reis die letterlijk je omgeving op zijn kop zet. Met een bedrieglijk eenvoudige tool, kun je wandelen op de takken van een boom. Simpel en verwarrend. Sonja Volmer begeleidt je door de tunnel naar een andere wereld die normaal aan je voorbij gaat.

_WENTEL

Audio-beleving > Voor het Ambonezenbosje, 10.00 – 12.00 uur, 13.30-14.30 uur, 17.30-18.30 uur
Beleef deze informatieve tour rond de dijkplaats van het Ambonezenbosje. Sluit je even af voor het festival en kom meer te weten over de geschiedenis van het bosje en de omgeving.

Marie JonesTractorhalte 12.30 uur, Podium 14.00 uur
Deze singer-songwriter is een nieuw talent uit de regio! Piepjong is Marie Jones (16 jaar) maar zingen kan ze en componeren ook. Ze doet dan ook mee aan de wedstrijd van de Kunstbende maar 4 juni is ze in Oldambt. Haar genre is soul maar ze is nog aan het ontdekken. Inspiratie haalt ze uit de Beatles, Elvis Presley en Janis Joplin.

MarieJones
Anke Kraster> Tractorhalte 16.00 uur, Podium 17.00 uur
Op de bassisschool won ze al de Grunniger schrieverswedstried en sinds 20 mei is ze de nieuwe stadsdichter van de gemeente Oldambt. Anke Kraster dicht en ze draagt voor uit eigen werk. Ze woont in de gemeente aan het Blauwestadmeer. Naast dichten is ze vaak op het wad te vinden als wadloopgids.

Anke Kraster

Wandeling bij de Dollard > Tractorhalte, 14.30 uur
Hongerige Wolf ligt aan zee. Achter de zeedijk ligt namelijk de Dollard en die staat in verbinding met de Waddenzee. Het is een uniek natuurgebied dat beheert wordt door Stichting Het Groninger Landschap. Meneer Koller van Het Groninger Landschap neemt je mee naar het gebied en naar vroeger. Wandel mee en ontdek het gebied.

AfrikadiPodium, 13.00 uur, Workshophut, 16.30 uur
Afrikaanse muziek op de Groningse klei. Een perfecte combi vinden wij. Ze komen uit Afrika maar wonen tegenwoordig in de stad Groningen. Afrikadi barst van de energie. Eigenlijk kan je niet anders dan dansen op deze swingende percussie.

Afrikadi

Fietsknooppuntenroute > Alle dagen van het jaar
Aanleiding voor dit festival is de nieuwe fietsroute Kiek over Diek. Kom dus ook vooral op de fiets!
Wil je Oldambt en het gebied rondom het Ambonezenbosje verder ontdekken? Volg dan de fietsknooppuntenroute. De route is 60 kilometer maar kan je natuurlijk inkorten. Wij delen de fietsroute uit op 4 juni.

Waterlanders in Termuntenzijl > Hotel Termunterzijl, vanaf 22.30 uur
Als het mini-Festival Hongerige Wolf bij ons ophoudt, is er vlakbij nog een afsluitende show. Op 13 kilometer fietsen. Waterlanders is een spectaculaire lichtvoorstelling door middel van video mapping. Er ontstaat een optische illusie tussen 2D en 3D, tussen projectie en realiteit. Als je nog energie hebt? Ga er zeker even kijken!

En natuurlijk is alle info ook terug te vinden op de site van Festival Hongerige Wolf! Check het hier: http://www.festivalhongerigewolf.nl/4-juni/ Kun je gelijk de data van Festival Hongerige Wolf op 22, 23 en 24 juli in je agenda zetten 😉

Huisregels
Zoals bij elk evenement hebben wij ook huisregels. Deze zijn er om een leuke sfeer te behouden tijdens het gehele festival! Check de huisregels hier.