Nieuwsbrief

Hou me op de hoogte (Vul hier je email in)

Over het festival

Het festival was op 3, 4, 5 juni 2016.

 

Het 90 kilometer lange fietspad van ‘Kiek over Diek’ is klaar. Het verbindt het meest westelijke punt Lauwersoog, met het meest oostelijke punt van onze provincie, Nieuw Statenzijl. Het loopt langs of op de dijk, waardoor je een mooi uitzicht hebt op de Waddenzee. Naast het fietspad bij de dijk zijn er ook tien fietsrondjes van 6 tot 25 kilometer. Langs de dijk komen trekkershutten, TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en camperplaatsen, zodat overnachten ook gemakkelijker wordt.

 

Vier het gebied
Het is een gebied om te vieren en dat is precies wat we hebben gedaan op 3, 4 en 5 juni met festival OVERdeVLOED. Alle inwoners en ondernemers hebben laten zien welke prachtige dingen ze te bieden hebben. Het gebied van ‘Kiek over Diek’ grenst aan het Werelderfgoed Waddenzee van UNESCO. Het is een bijzonder gebied dat het waard is om te bekijken en te beleven. Het festival was een regionaal festival vol feestelijkheden voor inwoners, ondernemers en – het liefst – alle Groningers.

 

Vrijdag 3 juni
Vrijdag was de openingsdag en de dag waarop het fietspad van Kiek over Diek officieel geopend werd samen met het festival. We hebben iedereen getrakteerd op een Waddenconcert in een zeer bijzondere setting.

 

Zaterdag 4 juni
Het fietspad van ‘Kiek over Diek’ doorkruist 4 prachtige gemeenten: De Marne, Eemsmond, Delfzijl en Oldambt. We hadden iedere gemeente ingericht in een zogenaamde ‘Dijkplaats’. De dijkplaatsen waren mini-festivals waar je van alles kon vinden, muziek, theater, eten, drinken en plezier. Meer informatie over de dijkplaatsen vind je hier. Het beperkte zich niet alleen tot de dijkplaatsen want ook restaurants deden iets bijzonders, galeries waren extra open, bijzondere locaties hielden open huis. Kortom: die dag was er van alles te zien en te beleven op en rondom onze 90 km dijk.

 

Zondag 5 juni
Deze dag stond in het teken van een speciaal gemaakt theaterstuk: de Waddenvoorstelling @lantis. Je ging bijzondere figuren ontmoeten op en rondom de dijk. De voorstelling was gratis toegankelijk, maar je moest je wel even vooraf opgeven. Meer informatie vind je hier. 

 

Op de hoogte blijven?
Je kon op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het festival door middel van onze nieuwsbrief of like ons op Facebook of volg ons op Twitter.