Nieuwsbrief

Hou me op de hoogte (Vul hier je email in)

Opening feest Termunten/ Termunterzijl door kinderen!

De kinderen van De Munte in Termunterzijl hebben een lied gemaakt met als titel ‘Waar wij zijn’. Met dit lied wordt het feest in Termunten/Termunterzijl officieel geopend op vrijdag 3 juni om 12.30 uur bij het museumgemaal.

Onder begeleiding van twee rasmuzikanten en liedjesschrijvers, Bruno Brands en Christof Bauwens, hebben de kinderen het lied geschreven. De opdracht was om iets te bedenken over ‘Ons Dorp’. Eerst werd geluisterd naar hoe een lied is opgebouwd. Met behulp van een woordspin werd er gekeken wat voor kinderen belangrijk is voor hun dorp. Vervolgens is in groepen gewerkt aan het refrein en de coupletten van het lied. Er is zelfs een heuse rap gemaakt. Het bleek best lastig om goede zinnen te bedenken voor een lied, maar samen hebben ze er iets moois van gemaakt. Aan het einde van de dag konden ze het refrein al met elkaar zingen. De melodie van het lied is bedacht door een leerling. In een muziekstudio is het lied opgenomen. Er wordt nu druk geoefend om er een prachtig optreden van te maken. Er wordt ook nog een videoclip gemaakt door Henk Landman samen met de kinderen.

We hopen je ook te kunnen begroeten tijdens de opening!