Nieuwsbrief

Hou me op de hoogte (Vul hier je email in)

4 Gratis mini-festivals langs de dijk

Kun je maar niet kiezen uit de vele programma onderdelen die online staan en wil je van alles wat zien en meemaken? Bezoek dan 1 of meerdere mini-festivals op zaterdag 4 juni. Hieronder kun je lezen wat er allemaal te doen is. De festivals langs de dijk zijn GRATIS te bezoeken. Hier heb je dus geen kaarten voor nodig! Er is de hele dag van alles te doen en te beleven. Dus stap in je auto, pak de fiets, je camper, je tent, de benenwagen en kom langs! Tip: neem voldoende geld mee, er zijn geen pinautomaten aanwezig op de mini-festivals.

 

LAUWERSOOG:  14.00 – 23.00 uur.
De dijkplaats – oftewel het minifestival – in het Lauwersmeergebied is het terrein van activiteitencentrum Bosschuur. Dit centrum is een ideaal startpunt om Nationaal Park Lauwersmeer te gaan verkennen en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Maar ook binnen en in de directe omgeving van het centrum is van alles te zien en te beleven. Naast alle activiteiten wordt het Lauwersmeergebied omgedoopt tot het enige, echte, unieke singer/songwritersfestival. Meer dan 30 artiesten brengen hier hun liedjes ten gehore. Met namen als: Bert Hadders, Eva Waterbolk en Hans Hanneman wil je dit mini-festival niet missen!
Wil je meer informatie over de dijkplaats Lauwersoog? Klik dan hier

 

NOORDPOLDERZIJL TOT DE EEMSHAVEN: 10.00 – 22.15 uur
Een dijkplaats – oftewel een minifestival – over maar liefst 20 kilometer dijk. Dat is de unieke dijkplaats die in de Gemeente Eemsmond komt. Deze dijkplaats staat in het teken van een wandeling over de dijk van Noordpolderzijl naar de Eemshaven (ca. 4 uur). Onderweg kom je langs 4 dijkopgangen en bij die dijkopgangen kom je van alles tegen. Bijvoorbeeld: Theater groep Auth & Tiek,  IVN; bekijk de dijk eens door een verrekijker, vertellingen over het wad in de schuur van Gerko Knol, maar je kunt ook dineren op de dijk bij ‘t Zielhoes en niet te vergeten de prachtige natuur waar je langs wandelt.
Wil je meer informatie over de dijkplaats van Noordpolderzijl tot de Eemshaven? Klik dan hier

 

TERMUNTERZIJL: 12.00 – 23:00 uur
Niet zomaar een dijkplaats, nee, zelfs in twee dorpen! Termunten/ Termunterzijl staat 2 dagen lang in het teken van festiviteiten. Samen met Festival OVERdeVLOED wordt er een aantal zaken gevierd. Niet alleen het gebied, maar ook het succes van de bouw van 6 generatiebestendige huurwoningen, een hotel, huisvesting voor het visserijmuseum en een ontmoetingsruimte voor bewoners in de dorpen. Daarnaast kun je prachtige schepen vinden van Varend Erfgoed in het Termunterzijldiep, je kunt barbecueën bij het hotel Termunterzijl en dit allemaal op vrijdag en zaterdag!
Wil je meer informatie over de dijkplaats termunterzijl? Klik dan hier

 

NABIJ HET AMBONEZENBOSJE 10.00 – 22.00 uur
De dijkplaats nabij het Ambonezenbosje wordt omgetoverd tot een kleine wolfje, dit komt omdat de gemeente Oldambt herbergt in juli altijd een bekend festival, namelijk Festival Hongerige Wolf.  Tijdens dit mini-festival zijn er zo’n 20 programma onderdelen te bezoeken. Kunst, theater, audiotour en ga zo maar door. De bands Black burned BBQ-boys, Wordbites, Civil Servants en Sproakwotter maken de muzikale dag compleet. Als klapper op de vuurpijl beeindigen we de dag met een groot feest met een DJ, deze wordt later bekend gemaakt.
Wil je meer informatie over de dijkplaats nabij het Ambonezenbosje? Klik dan hier